För jag vet vilken dy hon varit i


En onsdag och jag liksom känner hur hösten börjar ta över sommaren. Känner det i luften när jag kommer ut ur porten och går ner längs Hägerstensvägen i min tunna jacka och med bara ben. Tänker att detta blir nog sista sommarkvällen. Sedan kommer september.

Gör det mest för Tryggs skull. För han tjatar. För jag lovat. Så jag pallrar mig iväg och har ingen aning om vilka som kommer vara där. Vilka jag känner. Jag ska bara dricka lite öl.

Hann träffa flera från skolan. Hann hälsa på en vän till honom. Som han dessutom legat med. Drack massa öl och pratade politik med Aronsson. Träffade Hasseludden som pratade om en tjej han raggat på. Han har förändrats så. Bearjuden var glad att se mig men han var där med flickvännen och då är han aldrig fullt närvarande.

Fick nya vänner från skolan. Vi dansade och dansade till Queen och The Strokes. Jag dansade med han som jag kysste i somras. I en solstol. I Borlänge. Det var varmare och vi var brunare då. Jag tror han fyllde år.

Sista låten
. Ett mörkt hörn. En lugn Håkan Hellström-låt innan stängning. Hand om min midja och om nacken och läpparna möts. Huvudet snurrar som efter fem öl men det var rätt fint.

Håkan Hellström – Jag vet vilken dy hon varit i

Sedan tändes lamporna och vi gick för att ta sommarens sista dopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0